Новини  
Интервюта  
Медии  
Архив  

 BEROE Online
е носител на:


 

bulgarian-football.com - ВСИЧКО ЗА ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ - на български и английски

LIVESCORE - Футбол от България НА ЖИВО, дори на екрана на вашия GSM

LIVESCORE - Футбол от България НА ЖИВО
Мачовете на Берое  в Първа лига НА ЖИВО!
  





02.08.03
СПОРТНА СТАРА ЗАГОРА: 13то световно първенство по корабо моделизъм
Тези дни в град Стара Загора се провежда състезание по корабомоделизъм. Става дума за 13-тото световно първенство по този спорт. За трета поредна година нашият град е домакин и един от основните организатори на това престижно международно състезание. В него участие взимат 83 участници (с 30 повече от последната година) от 6 страни. На езерото Загорка тези дни може да се че английска, френска, арменска, руска и разбира се българска реч. Българската група се състои от 22-ма състезатели.

Корабомоделизмът като спорт има две основни състезания - едното е Световен шампионат, а другото Световна купа. В световния шампионат, чийто домакин от 1 до 5 август е нашият град, основните класове са А и B. Всеки клас си има своите подкласове, а участват юноши и мъже. В края на състезанието в Стара Загора ще бъдат раздадени 8 комплекта медали. Това ще стане на 5 август, вторник от 14:40 часа, когато е и закриването на състезданието.

Главният съдия на състезанието е англичанинът Стюард Робинсон. Той заяви пред наш репортер, че избирането на Стара Загора за престижното състезание не е случайно и подчерта, че най-добрата писта за скоростните дисциплини е именно в града на липите.

Организаторите на състезанието приканват всички старозагорци, които обичат високите скорости да посетят състезанията, които се провеждат всеки ден от 9:00 до 19:00 часа на езерото "Загорка" и са доста атрактивни. Те представляват приятно занимание за свободното ви време, а емоциите са гарантирани.


При използване на информация от BEROE Online (http://beroe.dir.bg) позоваването на сайта и автора на материала е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!


Начало Новини Отбор СезонFan Zone МачътМултимедия BEROExpress
Приятели